SatRday in Belgrade

18 predavača i 2 radionice na SatRday Belgrade konferenciji

SatRday Belgrade konferencija posvećena programskom jeziku R ugostiće 20 predavača tokom dva dana – 26. i 27. oktobra.Za manje od mesec dana Beograd će biti domaćin prve lokalne konferencije posvećene programskom jeziku R. Konferencija će trajati dva dana. U petak 26. oktobra će biti održane dve radionice, a u subotu 27. oktobra nas očekuje osamnaest vrlo interesantnih predavanja.

Održavanje konferencije je podržao R Consortium, grupa koja pomaže i finansira R zajednice, programere i autore R biblioteka širom sveta.

Radionice

Teme radionica su text mining i vizualizacija podataka. O tome kako da iskoristite R da biste analizirali tekstualne sadržaje će govoriti prof. Jelena Jovanović sa Fakulteta organizacionih nauka. Radionicu posvećenu vizualizaciji podataka će držati Judit Mokos, istraživač u Mađarskoj akademiji nauka.

Domaćin prvog dana konferencije tokom kog će biti održane dve radionice je Startit Centar Beograd.

SatRday Belgrade

Drugi dan SatRday Belgrade konferencije se sastoji iz 18 predavanja koja će održati predavači iz ukupno 12 zemalja. Očekuju nas interesantna predavanja na temu analize vremenskih serija, Markovljevih lanaca, analize teksta, izveštavanja i vizualizacije podataka.

SatRday Belgrade se održava u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, Dobračina 51.

Celokupan spisak predavanja se nalazi na stranici SatRday Belgrade.

Registracija

Karte za konferenciju je moguće kupiti preko sajta konferencije po vrlo pristupačnim cenama. Regularna karta košta 30 EUR, akademski radnici i istraživači plaćaju 25 EUR, a cena za studente je 15 EUR. Za sve R dame je obezbeđen popust od 20% uz promo kod “I_AM_R_LADY”, dok ostali zainteresovani mogu iskoristiti promo kod “MY_SATRDAY” koji umanjuje cenu za 15%.

Registracija traje do 15. oktobra.