h2o-square-sticker

BelgradeR – H2O.ai Machine Learning i Deep Learning

Na majskom BelgradeR meetupu gostuje Džo-Fai Čo (Jo-Fai Chow) iz kompanije H2O.ai, vodeće open source deep learning kompanije. Na meetupu će biti predstavljena H2O platforma i objašnjene njene mogućnosti u oblasti mašinskog i deep learninga.

BelgradeR će po prvi put imati dve teme na jednom događaju i obe će biti posvećena mogućnostima i rešenjima koje nudi H20.ai. Prva tema predstavlja uvod u skalabilno mašinsko učenje uz pomoć H20. Džo će predstaviti kompaniju iz koje dolazi i H20 rešenja u oblasti skalabilnog mašinskog učenja. Druga tema će biti Deep Water, H2O.ai rešenje za integraciju sa popularnim bibliotekama za deep learning. Pomoću Deep Water bez ikakvih problema je moguće koristiti sve poznate deep learning biblioteke, kao što Keras, Tensor Flow, MXNet i Caffe. Na praktičnom primeru će biti pokazano kako se sa ili bez programerskog znanja mogu iskoristiti potencijali deep learning-a.

H2O u potpunosti podržava R i korišćenje ove platforme pomoću odgovarajućeg R paketa je izuzetno jednostavno. Za one koji su koristili data.table paket biće interesantno da je Met Doul, tvorac ovog paketa, jedan od vodećih inženjera u H20.ai.

Da ne ostanemo dužni koju reč o predavaču: Džo dolazi iz Londona gde radi kao Data Scientist u H20.ai, a u njegove obaveze spada i gostovanje na meetup-ovima po Evropi. Završio je studije građevine, ali to nije bila prepreka da počne da se bavi analitikom i podacima. Pre H20.ai, Džo je radio za Virgin Media i Domino Data Lab.

Meetup se održava u utorak 9. maja 2017. godine u 18:30 časova. Domaćin će nam opet biti kompanija Seven Bridges, a njihova adresa je Omladinskih brigada 90g (Airport City). Učešće je besplatno, obezbedili smo pizze i piće, pa navratite! Potrebno je samo da potvrdite svoj dolazak na zvaničnoj BelgradeR meetup stranici.