WhyR? 2018 Pre-Meeting Belgrade

BelgradeR meetup: Deep Learning u programskom jeziku R

Tema novog BelgradeR meetupa će biti Deep Learning u programskom jeziku uz pomoć biblioteke Keras.

Krajem 2017. godine pojavila se R biblioteka Keras na kojoj su zajednički radili RStudio i François Chollet (autor originalne Python biblioteke Keras). Za kratko vreme Deep Learning i Keras su postali vrlo popularni među korisnicima R-a. Na predstojećem meetupu će biti reči upravo o ovom paketu – njegovoj instalaciji i primenama.

Teme meetupa

U uvodnom delu će biti objašnjen postupak instalacije paketa, a zatim će kroz nekolicinu slučajeva upotrebe i interesantnih primera biti predstavljene mogućnosti koje Keras pruža. Ukoliko vreme dozvoli, deo prezentacije će biti posvećen tehničkim detaljima Deep Learninga i Keras-a.

Na meetupu će biti reči o predstojećim dešavanjima u R zajednici, uključujući i kratku prezentaciju WhyR? 2018 konferencije. WhyR? konferencija se ove godine održava u poljskom gradu Vroclavu od 2. do 5. jula.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Predavač

Predavač na meetupu će biti Marcin Kosiński, organizator R korisničke grupe u Varšavi. Takođe, Marcin je organizator ovogodišnje WhyR? konferencije. Tokom obrazovanja, on se specijalizovao za statističku analizu podataka. Trenutno se bavi razvojem R biblioteka i survival analizama, a profesionalno je angažovan na unapređivanju metoda kvantitativnih analiza u marketingu u kompaniji Gradient Metrics.

Lokacija

Ovaj BelgradeR meetup se održava 11. juna 2018. u Startit Centru Beograd, ulica Savska br. 5. Početak meetupa je planiran za 18 časova. Ulaz je besplatan, ali je obavezna prijava na BelgradeR stranici.