BelgradeR meetup o finansijskim vremenskim serijama

Tema decembarskog BelgradeR okupljanja biće manipulacija finansijskim vremenskim serijama u R-u. Biće reči o osobinama prinosa finansijskih vremenskih serija, kao i o funkcijama za preuzimanje i transformaciju vremenskih serija.

Predavač Miloš Vilotić, autor R paketa belex, prezentovaće funkcije za preuzimanje podataka sa Beogradske berze. Prikazaće osnovne transformacije kako bi se dobile strukture podataka pogodne za dalju analizu, par korisnih funkcija paketa xts i kako jednostavno vizuelizovati finansijske vremenske serije. Takodje, biće prikazane i funkcije za preuzimanje finansijskih podataka pomoću paketa quantmodeurostat i Quandl. Prezentacija će biti u formi kratkih i jednostavnih primera.

Miloš je završio osnovne studije na Fakultetu organizacionih nauka, a master studije na Ekonomskom fakultetu, smer Kvantitativna analiza. Sertifikovani je portfolio menadžer kod Komisije za hartije od vrednosti. Trenutno je zaposlen u kompaniji NCR na poslovima konsultanta za dizajniranje servisa.

Novo BelgradeR druženje je zakazano za sredu 14. decembar u 18:30. Meetup se po prvi put održava u prostorijama Devana Labs koje se nalaze u samom centru Beograda u Knez Mihajlovoj br. 11, I sprat.

Ukoliko želite da prisustvujete meetup-u, molimo vas da prijavite svoj dolazak na BelgradeR stranici.