BelgradeR za sve R programere

Nakon što smo uspešno pokrenuli Belgrade Spark meetup grupu i na taj način doveli Beograd na svetsku Spark mapu, odlučili smo se da pokrenemo još jednu meetup grupu – BelgradeR. BelgradeR ima za cilj da okupi sve R entuzijaste i profesionalce koji žele da upoznaju svoje kolege kako bi sa njima podelili iskustva i stekli nova znanja.

BelgradeR je nastao iz želje da se pokrene i dodatno aktivira R zajednica u Srbiji. Kurs Uvod u R za Data Science je izazvao prilično interesovanje sa svojih 260 prijava na svega 15 slobodnih mesta, o čemu smo već pisali ranije. Pored toga, veliki broj ljudi nam se javio putem privatnih poruka želeći da dobiju više informacija o tome kako naučiti R, koja je najbolja literatura i slično.

Na BelgradeR događajima ćemo pričati o tome kako svi mi koristimo R u svakodnevnom radu, šta se novo dešava u svetu R-a, ali i da odgovorimo na sva pitanja i probleme sa kojima se neki od nas susreću i nisu sigurni kako da ih reše. Takođe, potrudićemo se da dovedemo što interesantnije predavače koji će nam govoriti o svojim iskustvima.

Ukoliko želite da postanete deo naše R zajednice, možete nam se priključiti ovde.