Big Data konferencija u Varšavi

Varšava je centar Data Science i Big Data dešavanja u istočnoj Evropi. Početkom februara naredne godine u glavnom gradu Poljske biće održan Big Data Technology Summit 2017. U pitanju je dvodnevni događaj posvećen analitici, skalabilnosti, čuvanju, pretrazi u oblasti velikih podataka i njihovoj praktičnoj primeni.

Na konferenciji ćete biti u prilici da čujete iskustva kompanija kao što su Alibaba, Spotify ili Etsy. Među potvrđenim predavačima su Boxun Zhang (Spotify), Bryan Dove (Skyscanner), Jaroslaw Kusmierek (Google), Xiaowei Jiang (Alibaba) i Jo-Fai Chow (H2O.ai). Listu svih predavača je moguće pregledati ovde.

Predavanja na Big Data Technology Summit-u će se dešavati u 4 paralelne sesije – Operations & Deployment, Data Application Development, Analytics & Data Science i Real-time Processing. Predavači će tokom 30 minuta predstavljati rešenja primenjena u svojim kompanijama i iskustva koja su stekli u svom radu. Završni deo konferencije je planiran u formi okruglog stola. Tokom okruglog stola će svi učesnici imati mogućnost da podele svoje znanje i mišljenje sa drugima.

Dan uoči konferencije se održavaju tri celodnevne radionice – Introduction to Big Data Technologies, Real-time Streaming Processing i Data Science.

Big Data Technology Summit je tokom prethodne dve godine uspeo da privuče veliki broj posetilaca, a na predstojećem događaju se očekuje preko 500 profesionalaca.

Konferencija se održava 9. februara u Varšavi u hotelu Sheraton. Do Varšave je iz Beograda moguće stići avionom za manje od 2 sata, a letovi se odvijaju svakodnevno. Za sve informacije možete da pogledate zvanični sajt Big Data Technology Summit.

Ukoliko se odlučite da idete na ovaj događaj, javite nam se! Od organizatora smo dobili kod za popust koji ćemo proslediti svima koji bi želeli da učestvuju na konferenciji.