Single-layer_feedforward_artificial_neural_network

Borba protiv prevare uz prediktivnu analitiku – Kako to radi Deutsche Telekom

Bliži nam se poslednji Data Science meetup u 2016, a tema je i više nego aktuelna – kako iskoristiti nove tehnologije za veću bezbednost u poslovanju.

Sagovornik nam je stručnjak iz ove oblasti, Esad Mumdžić, direktor Odeljenja za upravljanje kreditnim rizikom u Deutsche Telekomu.

Moderator je Srđan Mlađenović menadžer razvoja za Analitiku, Comtrade System Integration.

Deutsche Telekom koristi prediktivnu analitiku u svakodnevnom poslovanju. Od njihovog predstavnika saznaćemo kako vodeći telco operater koristi ove alate da uvek bude “korak ispred” u zaštiti svojih korisnika i sopstvene dobiti i pored sve komplikovanijih uslova cyber-poslovanja.

Pojavom novih poslovnih rizika i sve sofisticiranijih kriminalnih aktivnosti, tradicionalni alati i metode za osiguranje dobiti u poslovanju više nisu dovoljni.

Ako vas zanima kako podaci mogu da ukažu na štetne ili sumnjive aktivnosti,  kako ih analizirati i kako izgraditi snažniji odbrambeni sistem po meri svetskog preduzeća, decembarski meet up je prvo mesto da čujete dobre primere iz prakse od lidera u ovoj oblasti.

Kratka biografija predavača

Esad Mumdžić je najveći deo svoje profesionalne karijere proveo u sektoru upravljanja kreditnim rizikom i naplate potraživanja širom Evrope, u zemljama kao što su Nemačka, Velika Britanija i Mađarska. Trenutno radi na poziciji direktora Odeljenja za upravljanje kreditnim rizikom (B2C i SMEs) u kompaniji Telekom Deutschland GmbH.

Dugi niz godina je radio u kompaniji Accumio, trećem najvećem kreditnom birou u Nemačkoj, na poziciji rukovodioca sektora za kreiranje proizvoda za procenu kreditne sposobnosti   i  poslovni razvoj.

Pre toga je proveo tri godine u kompaniji Intrum Justitia, jednom od najvećih inkaso biroa na svetu, gde je radio na raznim pozicijama sa fokusom na data analitici i regionalnoj integraciji.

Esad je magistrirao elektrotehniku na Univerzitetu u Novom Sadu.

Prijave na meetup grupi zajednice.

1 reply

Comments are closed.