DATA SCIENCE ECONOMY 2017

Kako primeniti DATA SCIENCE u biznisu i stvoriti vrednost

Data Science Economy 2017

Data Science Economy 2017

Velika vrednost podataka (Big data) za kompanije nije upitna, a kako iz njih izvući vrednost je ono što će iz konkretnih primera moći da nauče učesnici konferencije Data Science Economy 2017 koja se održava 28. juna u HUB385 u Zagrebu. Nakon vrlo uspešne prošlogodišnje konferencije na ovoj će više od 20 svetskih i regionalnih stručnjaka prezentovati praktične i primenjive primere iz područja finansija, trgovine, telekomunikacija i javnog sektora. Njihove prezentacije uključuju nove uvide i znanja o tome kako monetizovati podatke, stvarati poslovnu vrednost iz nestrukturiranih podataka i kako razumeti sadržaj kroz podatke.

Posebno vredi istaknuti ključne predavače Steve Lok-a, Head of Marketing Tech & Ops iz globalno poznatog časopisa The Economist i Dmitry Turchyn-a, CEE HQ Data Platform Manager iz Microsofta.

 

Najvažniji resursi u novoj ekonomiji su podaci koje organizacija poseduje. Podataka je sve više (svaki dan stvara se novih 2,3 triliona gigabajta podataka), a malo kompanija zna kako koristiti dostupne alate da bi izvukle korist od njihove analize. Podaci, strukturirani i nestrukturirani, gomilaju se, dok se samo mali deo njih koristi za donošenje poslovnih odluka, poslovnu inovaciju ili personalizovane ponude za korisnike u pravo vreme. Ti podaci mogu ostati bezvredni ili se primenom nauke o podacima (Data Science) mogu pretvoriti u temelj konkurentnosti i uspešnog razvoja za kompanije.

Data Science Monetization 2016

Data Science Monetization 2016