Data Science Meetup #26

Na 26. beogradskom Data Science Srbija okupljanju, 18. aprila,  fokus će biti na Apache Hadoop i ElasticSearch tehnologijama. Centralna tema okupljanja će biti poređenje ovih tehnologija na praktičnim primerima iz prakse. Upoznaćemo se detaljno sa primerima implementacije ovih alata na nekoliko projekata, i njihovim prednostima i nedostacima.

Pored toga, imaćemo prilike da ukratko prođemo kroz “Digitalnu istoriju” (od ENIAC-a od 2050.), osvrnemo se na to šta je ostvareno (ili će biti ostvareno) na ovom polju i na “posledice” koje razvoj veštačke inteligencije može doneti čovečanstvu.

Predavač na ovom okupljanju će biti Aleksandar Razmovski, Senior Business Intelligence Analyst u kompaniji Seavus. Aleksandar ima 15+godina profesionalnog iskustva u oblasti računarstva i informacionih tehnologija. Sa nama će podeliti svoja iskustva sa projekata na kojima je radio, a koji se tiču pomenutih alata.

Mesto okupljanja je dobro poznato mesto – ICT Hub Playground (Kralja Milana 10), sa početkom u 18h.

Prijave su dostupne na zvaničnoj Meetup stranici događaja: https://www.meetup.com/Data-Science-Serbia/events/249712056/, a prisustvo je besplatno. 🙂

Vidimo se!