Širimo se – Data Science Srbija u Novom Sadu!

Data Science Srbija širi svoje aktivnosti i počinje sa radom u Novom Sadu. 

Nedavni poziv za volontere i prijave koje su pristigle su nam dale podstrek da opet aktiviramo staru ideju – pokretanje aktivnosti u Novom Sad. Uz Beograd, čini nam se, Novi Sad je glavni centar dešavanja kada je u pitanju Data Science. U gradu postoji nekoliko kompanija čije poslovne aktivnosti su blisko povezane sa podacima i IT scena je generalno veoma razvijena.

Za kratko vreme uspeli smo da oformimo ekipu koja će u narednom periodu doneti interesantne sadržaje posvećene Data Science-u i pomoći nam da ovu oblast više približimo još većem broju ljudi.

Novosadski tim

Koordinator svih aktivnosti u Novom Sadu će biti Dušan Ranđelović. Dušan je trenutno zaposlen u našoj partnerskoj kompaniji SmartCat kao Senior Data Scientist. Bio je jedan od predavača na prošlogodišnjoj Data Science konferenciji, ali i na jednom od BelgradeR meetup-ova.

Za organizaciju meetup događaja u Novom Sadu su zaduženi Marko Žužić i Mladen Ratković. Marko je trenutno student master studija na Fakultetu tehničkih nauka i pravi Data Science entuzijasta. S druge strane, Mladen je “iskusni vuk” u poslu – dugogodišnji broker i finansijski analitičar.

Poslednji i nimalo manje važan član je Olivera Novović, kreativno lice novosadskog tima. Olivera je istraživač u BioSens Institutu, trenutno zaokupljena svojim doktorskim studijama i teorijom grafova. Još nešto – Olivera će biti i naš redovni autor na sajtu, neko čije tekstove ćete čitati sa uživanjem.

Planovi

Već uveliko se radi na nekoliko meetup događaja koji bi trebalo da se održe u narednih nekoliko meseci. Biće interesantnih tema i interesantnih predavača. Prvo druženje možete očekivati u martu. Takođe, uskoro se mogu očekivati i prvi Oliverini tekstovi na našem sajtu.