Data Science Srbija Webinar: Primena regresivne analize za predikciju plata – use case u bankarskoj industriji

Tijana Dragojević – data scientist u kompaniji Things Solver, govoriće o optimizaciji procesa izdavanja kredita predviđanjem plata klijenata.

Proces izdavanja kredita u banci je prilično složen i dugotrajan. Jedan od uslova za izdavanje kredita je donošenje pismene potvrde o zaradi. To znači da klijent ponovo mora da dođe u banku čime se proces dodatno usporava, a klijent postaje nezadovoljan.

Ideja je da se optimizuje proces tako što će klijent moći da dobije kredit, bez donošenja potvrde o zaradi. To se može postići kreiranjem regresionog modela mašinskog učenja (krajnji rezultat je broj odnosno predviđanje konkretne plate za svakog klijenta).

Predavanje može biti korisno kako data science entuzijastima koji počinju da se bave ovom oblašću i koje interesuje nadgledano mašinsko učenje (regresioni problem) tako i zaposlenima u finansijama ili bankarskom sektoru kojima bi prezentacija potencijalno dala neke nove ideje da ubrzaju razne procese u svom radu primenom mašinskog učenja.

Webinar se odražava, u četvrtak, 16. aprila, od 18h

Ovo će biti prvi u nizu webinara koje Data Science Srbija planira da organizuje svakog četvrtka u narednom periodu.

Svi prijavljeni će moći da prate webinar preko zoom aplikacije. Link za pristup biće poslat svima prijavljenima na dan webinara.