Izazov: “Podacima do boljeg razumevanja procesa depopulacije”

UNDP i UNFPA pozivaju data science zajednicu, IT profesionalce i akademsku zajednicu da iskoriste multidisciplinarni i data-driven pristup kako bismo produbili razumevanje procesa depopulacije i njenih pokretačkih snaga, kao i njihov uticaj na razvoj.

Pun tekst izazova možete pogledati OVDE.

Zašto da učestvujete u izazovu?

Kroz saradnju analitičara podataka, akademskih istraživača i stručnjaka u polju novih tehnologija, učesnici izazova doprineće identifikovanju novih prilika za sagledavanje procesa depopulacije, daće nove uvide u taj izazov i pomoći će onima koji se bave rešavanjem problema smanjivanja broja stanovnika u Srbiji.

Jedna ili više najboljih ideja biće nagrađene, a ukupan iznos sredstava koja su obezbeđena za razvoj rešenja je 40,000.00 dolara.

Izazov Podacima do boljeg razumevanja procesa depopulacije

Ko može da se prijavi?

Svi zainteresovani, uključujući nevladine organizacije, kompanije, istraživačke institute i pojedince, su pozvani da se priključe izazovu tako što će ispuniti formular na ovom LINKU.

Prijava na Depopulation Data izazov se odvija u dve faze.

Tokom prve faze, potrebno je da objasnite ideju i podatke koje planirate da koristite. Rok za slanje te inicijalne ideje je 29. februar. Nakon ocene pristiglih prijava, odabrane ideje idu u drugu fazu izazova, u kojoj će se tražiti više detalja o pristupu, sastavu tima i budžetu potrebnom za realizaciju ideje.

Sva pitanja možete slati na acceleratorlabserbia@undp.org.