Vreme je za R – martovski Shiny meetup

Nakon februarskog meetup-a na kom smo pričali o Elasticsearch-u, nastavljamo sa druženjem u istom ritmu i novom interesantnom temom.Ovog meseca pričamo o programskom jeziku R i njegovom Shiny frameworku za razvoj web aplikacija.

Shiny by RStudio

Shiny framework razvija RStudio, kompanija koja stoji iza popularnog razvojnog okruženja za R. Ovaj framework omogućava laku izradu analitičkih web aplikacija. Na meetup-u će biti reči o primeni Shiny za razvoj Diplo Text Analytics Framework (DTAF), text ­mining platforme razvijene za potrebe DiploFoundation i The Geneva Internet Platform.

Predavanje će dotaći tema kao što su reaktivno programiranje koje stoji u osnovi Shiny i integracije R biblioteka za vizuelizaciju ggplot2, ggvis, i networkD3 i problema “bliske integracije” statističkog modeliranja u Shiny aplikacije u odnosu na performanse Open Source i Pro verzije Shiny Server.

Iako smo se navikli na četvrtak, ovog puta će meetup biti održan u ponedeljak 21. marta od 18 časova. Lokacija ostaje nepromenjena – Startit centar u Savskoj br. 5 u Beogradu. Svoje prisustvo možete potvrditi putem RSVP.

Predavač na meetup-u će biti dr Goran S. Milovanović, psiholog i kognitivni naučnik, zaposlen kao Data Scientist u DiploFoundation gde sprovodi statističke studije u oblastima upravljanja Internetom i digitalne politike, bazirana na text­mining metodama i mašinskom učenju semantičkih struktura. Više informacija o predavaču možete pronaći na http://www.exactness.net.