Nedeljno prelistavanje, 20. decembar 2015.

Još jedna nedelja je za nama. Moram priznati da su me druge obaveze sprečile da više vremena izdvojim za lutanje Internetom u potrazi za novim i interesantnim tekstovima. Moguće da sam zbog toga propustio nešto interesantno, ali verujem da ću u narednom periodu “naleteti” na te stvari.

Sarcasm detection on Reddit comments – Ljudi se često ne razumeju najbolje u online komunikaciji. Prepoznati sarkazam i razumeti pravo značenje napisanog je priličan problem. PAKDD i Parrot Analytics organizuju interesantno takmičenje u detekciji sarkazma na popularnom Reddit-u. Nagrade nisu milionske, ali je problematika vrlo interesantna.

5 Data Science Leaders Share their Predictions for 2016 and Beyond – Vincent Granville, poznato ime u svetu Data Science-a, previđa neka interesantna dešavanja za 2016. godinu.

George Hotz is taking on Google and Tesla by himself – Opširna priča o čoveku čiji rad izaziva “na crtu” neke od najvećih svetskih kompanija. Da li je zaista moguće imati automobil koji sam sobom upravlja za 1000 dolara?

Deep Forger: Art Forgery Meets Deep Neural Nets – Ako ste se ikada pitali kako biste izgledali u očima Rembranta, Monea ili Van Goga, Deep Forger će vam dati odgovor. Lako i brzo – na Twitteru. Uz pomoć neuralnih mreža, naravno.