Optimizacija i Data Science u Novom Sadu

U Novom Sadu od 13. do 17. marta 2017. godine će biti održan događaj pod nazivom “Spring School on Optimization and Data Science” čiji domaćin će biti Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Ova petodnevna radionica se realizuje u okviru Evropske kooperacije za nauku i tehnologiju (COST) i njihovog akcionog projekta za matematičku optimizaciju sistema odlučivanja za efikasne i robusne energetske mreže.

Cilj organizatora “Spring School on Optimization and Data Science” je da studentima približi teorijske principe savremenih algoritama i tehnika mašinskog učenja, ali i praktično iskustvo kroz rad sa različitim bibliotekama kao što su Theano i TensorFlow. Neke od tema o kojima će biti reči su mašinsko učenje u vremenskim serijama i medicini, metode paralelizacije i veštačke neuronske mreže. Spisak tema i raspored predavanja možete pogledati na ovom linku.

Među predavačima se nalaze profesori Fakulteta tehničkih nauka, ali i nekolicina profesora iz inostranstva – Nemačke, Austrije, Italije i Francuske.

Prijave su otvorene za sve studente univerziteta u Srbiji i inostranstva i traju do 20. februara. Broj mesta je ograničen. Prema informaciji dobijenoj od organizatora, predavanjima će moći da prisustvuje 50-ak ljudi. Da biste se prijavili, potrebno je da pošaljete CV i kratko motivaciono pismo na email adresu optdata [at] optdata-springschool.com.

Za sve informacije, posetite zvanični sajt “Spring School on Optimization and Data Science”.