Martovski Data Science meetup – Optimizovana implementacija collaborative filtering algoritama

U ponedeljak, 13. marta u 18h se družimo uz novi Data Science meetup.

Mesto okupljanja je beogradski Startit Centar, Savska broj 5.

Tema ovog okupljanja su Recommender sistemi.  Na ovom predavanju biće reči o ‘collaborative filtering’ algoritmima koji se koriste u izgradnji recommender sistema. Biće dat uvod u ‘collaborative filtering’ i predstavljena optimizovana implementacija memory-based algoritma u R-u, razvijena od strane Data Science tima iz firme SmartCat.

Algoritam će biti objašnjen na konceptualnom nivou, ne usko vezano za R, i može biti implementiran na sličan način i u drugim jezicima. Predavanje je namenjeno svima koje interesuju recommender sistemi i ‘collaborative filtering’ algoritmi, i želeli bi da nauče kako rade i/ili kako mogu da ih optimizuju.
Predavač je Stefan Nikolić, koji trenutno radi kao Data Scientist u firmi SmartCat. Oblasti rada i interesovanja su mu machine learning, prediktivna analitika, recommender sistemi i big data tehnologije. Završio je Master studije na odseku za Primenjene računarske nauke, Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu. Po završetku studija radio je kao asistent na istom fakultetu, i kao Software Developer.
Prijave su dostupne na zvaničnoj Meetup stranici događaja: https://www.meetup.com/Data-Science-Serbia/events/238219737/
a Facebook događaj je dostupan na sledećoj adresi: https://www.facebook.com/events/1102852189837776/

 

Vidimo se!