eRum Budapest

Raspored predavanja na eRum 2018

Objavljen je raspored predavanja za predstojeću konferenciju eRum 2018. Prijave za događaj su otvorene do 29. aprila.

Nedavno smo najavili da će ovogodišnja konferencija European R Users Meeting (eRum) biti održana od 14. do 16. maja u Budimpešti. Tokom tri konferencijska dana će biti održano 13 radionica i preko 60 predavanja u različitim formatima, a svoje mesto će imati više od 20 postera i različitih Shiny aplikacija.

Keynote i pozvani predavači

Glavne “zvezde” na eRum 2018 su keynote predavači – Achim Zeileis (Insbruck University), Martin Machler (ETH Zurich), Nathalie Villa-Vialaneix (INRA) i Stefano Maria Iacus (University of Milano). Među pozvanim predavačima se nalaze Erin LeDell (H2o.ai), Gabor Csardi (Rstudio), Jeroen Ooms (rOpenSci) i Henrik Bengtsson (University California San Francisco).

Druga interesantna imena

Programski komitet je imao težak posao prilikom izbora preostalih predavača. Ne želeći da uvredimo bilo koga, izdvojićemo samo dva imena koja su poznata R korisnicima u Srbiji – Goran S. Milovanović i Tatjana Kecojević.

Goran S. Milovanović, Data Scientist u Wikimedia Deutschland, će govoriti o izazovima razvoja Wikidata Concepts Monitor-a koji je orkestriran pomoću programskog jezika R, a koristi tehnologije poput SPARQL i Apache Spark.

Tatjana Kecojević, osnivačica R-Ladies Manchester i R-Ladies Belgrade, će govoriti o postavljanju razvojnog okruženja za R u cloud-u i korišćenju ove infrastrukture za potrebe edukacije.

Celokupan spisak predavača i raspored predavanja možete pogledati ovde.

Registracija

Organizatori su se potrudili da cene karata za eRum 2018 učine što povoljnijim:

  • za studente – 80 evra
  • za naučnike i istraživače – 150 evra
  • za zaposlene – 250 evra

Sve karte uključuju radionice, oba dana predavanja, majicu događaja, kao i ručak i osveženje tokom cele konferencije.

Da biste se prijavili, posetite eRum 2018 stranicu. Ukoliko do 29. aprila iskoristite promotivni kupon DSRS10, cene će biti umanjene za 10%.