DSC-DSS

Treća Data Science konferencija + besplatne karte za studente

Nakon dva izdanja Data Science Conference održana u Beogradu, najavljujemo i treće izdanje ovog događaja koji će se održati 21. i 22. novembra u Belexpocentru i Holiday Inn hotelu. Data Science Conference 3.0 (DSC 3.0) posvećujemo jednoj od najpopularnijih tehnoloških grana današnjice – nauci o podacima (eng. Data Science) – iz ugla stranih i domaćih stručnjaka i kompanija. Kroz konkretne primene u različitim domenima kao što su biomedicina, gaming industrija, telekomunikacije, bankarstvo, menadžment, marketing i slično biće prikazane neke od najnovijih metoda u oblastima poput machine learning-a, artificial intelligence, blockchain, big data, predictive analytics, data monetization, optimization, data visualization, deep learning, data lake i mnogih drugih.

Šta novo donosi Data Science Conference 3.0?

DSC 3.0 ove godine postaje multifunkcionalni tehnološki događaj sa ciljem da podstakne data scientiste i data entuzijaste iz jugoistočne i centralne Evrope na profesionalno usavršavanje, umrežavanje, razvoj biznisa i inovacija. Predavanja će biti organizovana u 3 paralelna track-a, koje će biti podeljene u 12 različitih blokova. Preko 700 učesnika imaće priliku da čuju 36 različitih predavanja iz širokog spekta data science-a. Pored predavanja ovogodišnji program pratiće i 4 keynote govora, panel diskusije, radionice, izlaganje učesnika (takozvani Lighting talks), koktel veče kao i različiti vidovi aktivacija tokom trajanja konferencije.

Sharala Axryd, CEO ASEAN Data Analytics Exchange (ADAX) iz Malezije i jedan od predavača Konferencije u bloku ‘’Kako postati Data Scientist?’’, poručuje šta publika može očekivati od ovakvog tipa konferencije:

‘’Deo prirode nauke o podacima je saradnja. Nauka o podacima je jedna od najbrže rastućih profesija današnjice, a ne postoji bolji način da se o najnovijim dostignućima ostane u toku nego na događajima ovakvog tipa. Ljudi mogu pristupiti najnovijim informacijama o industriji, ispratiti i diskutovati o različitim, novim idejama i naučiti korisne trendove. Ovaj događaj pruža savršenu platformu za značajne interakcije i uspostavljanje vrednih partnerstava.’’

Ko su predavači na Konferenciji?

Na Konferenciji ćete imati prilike da čujete eminente stručnjake poput Martina Rugfelta (Sentian.ai) koji će pričati o monetizaciji podataka, a čiju je prethodnu kompaniju Expertmaker akvizirao eBay 2010. godine. Marko Vasiljevski (JATO Dynamics Ltd) će preneti svoje iskustvo iz Londona o tome na koji način i o čemu treba voditi računa prilikom formiranja Data Science timova. Isto tako, imaćemo zanimljiva predavanja iz oblasti Image Recognition-a, gde će nam dr Marcel Blattner (Tamedia) predstaviti najnoviji trend korišćenja GPU box-ova u ovoj oblasti, kao i Nikola Mladenović (VAST.com) koji će nam pričati o projektu koji je Vast radio na najnovijem iOS sistemu koji je nedavno doživeo svetsku premijeru. Pored toga Saša Radovanović (Telenor Srbija) će nam predstaviti prvi marketiški B2B projekat u oblasti telekomunikacija i njegove rezultate, i objasniće nam na koji način su koristili data science modele i tehnologije da bi isti kreirali. Ovaj presek je samo deo od 36 predavanja i 4 keynote govora koje ćete imati priliku da čujete na ovogodišnjoj Data Science konferenciji.

Spisak predavača možete pronači na zvaničnom sajtu konferencije.

Besplatne karte za studente

Ulaz na konferenciju ove godine neće biti besplatan. Međutim, svim studentima koji su zainteresovani da prisustvuju konferenciji i slušaju najavljena predavanja, organizatori nude potpuno besplatne karte. Sve što je potrebno da uradite je da popunite prijavni formular do 31. oktobra.